Militars de l’UME descarregant material al Prat. Foto: Àlex Recolons / ACN

Una unitat tàctica de 83 efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) del quarter de Saragossa va arribar ahir a dos quarts de vuit del vespre a la zona de sortides de la Terminal 1 de l’Aeroport del Prat, on van començar les tasques de neteja i desinfecció. Han estat les primeres actuacions de les forces armades espanyoles a Catalunya en el marc de l’operació ‘Balmis’, desplegada des de la declaració de l’estat d’alarma per lluitar contra el covid-19. Els militars van arribar al Prat en un total de 28 vehicles i van començar a ruixar cada racó de la terminal amb una solució d’aigua i lleixiu, especialment a les zones de major trànsit de passatgers.

Segons l’Agència Catalana de Notícies, els 83 militars de l’UME estaran al Prat almenys fins aquest matí, quan es preveu que una part d’ells es desplaci també al Port de Barcelona a realitzar les mateixes feines. Els militars s’han de reunir aquest matí amb l’autoritat portuària per decidir com es distribuiran els efectius del Prat al Port.

El batalló que actua a Catalunya ha estat prèviament a Saragossa, Terol i Miranda d’Ebre. També han estat a Guipúscoa instruint personal de l’exèrcit de terra.