La Policia Local de la ciutat ha estat l’encarregada de coordinar un estudi pioner per incloure avions no tripulats, popularment coneguts com a drons, en les seves operacions.

Els agents treballaran amb aquest tipus de dispositius quan hagin d’intervenir en accidents o catàstrofes. Però també ho faran a l’hora de buscar persones desaparegudes, per controlar els accessos en esdeveniments multitudinaris o per ajudar als Bombers oferint tasques de suport en l’extinció d’incendis.

A més, els drons també serviran per fer estudis de mobilitat en aquells carrers i avingudes on hi hagi problemes de trànsit, per tal de facilitar-ne la regulació.

Aquest estudi s’ha pogut fer després d’un any i mig de negociacions amb ENAIRE, els responsables del control del trànsit aeri a l’aeroport del Prat i al seu entorn, que ha establert quines mesures de seguretat han de seguir els agents de la Policia Local a l’hora d’utilitzar els drons sense interferir en el vol de la resta d’aeronaus que sobrevolen la ciutat.