Imatge de la platja de Gavà Mar, que revalida la bandera blava. Font: Arxiu

L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, encarregada d’entregar les banderes blaves a totes les platges de l’Estat, ha tornat a donar aquesta distinció a la platja de Gavà Mar. L’entitat, que per entregar aquest indicador té en compte la qualitat de l’aigua, la gestió ambiental de la platja, la seguretat per accedir-hi i els serveis que ofereix als usuaris, considera que el litoral gavanenc torna a complir amb aquestes condicions per mantenir la bandera blava. I és que Gavà Mar va recuperar aquest distintiu l’any passat després de quedar-se sense el 2017.

Per millorar l’estat de la platja, els responsables de Costes es van comprometre a aportar sorra nova a finals d’abril, per tal de regenerar l’espai i pal·liar els efectes del temporal que va afectar la zona durant la Setmana Santa.

Al delta, Castelldefels també ha revalidat les tres banderes blaves de les platges de La Pineda, Lluminetes i del Baixador. Aquest és el tercer any consecutiu que el litoral castelldefelenc rep aquest indicador, que determina la bona qualitat de les platges.

LES MILLORS DE LA ZONA
Les platges de la comarca que no tenen cap bandera són les del Prat. Però com expliquen des del consistori pratenc, el seu litoral és el més ben valorat de l’àrea metropolitana pels usuaris.

Així es desprèn de l’Enquesta d’Usuaris de les Platges de l’Àrea Metropolitana, elaborada durant la temporada d’estiu de l’any passat. Segons aquest estudi, els usuaris posen un 8,1 al litoral pratenc, valorant molt positivament l’entorn natural.