Els Diables van celebrar els 35 anys amb un correfoc. Foto: Ajuntament

Del 7 a l’11 de setembre, la ciutat es va omplir d’activitats i de veïns i veïnes que van sortir al carrer per participar en els diferents actes que es van fer en honor a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de Sales.

L’inici de la festa es va mantenir tot i la pluja, que va remullar el pregó i l’Espavilada del mamut. El discurs el van pronunciar la desena d’amVaixadors, diferents persones vinculades a la ciutat que la donaran a conèixer a tot el món. Després, na Godaia va ser l’encarregada de despertar el Vilamut i la Mamuteta i també es va fer el correfoc juvenil i el piromusical, un dels actes més populars.

PER A TOTS ELS PÚBLICS
Una de les activitats que compta amb més participants és la Festa Major Xica, que durant tres dies va oferir tota mena d’actes, jocs, concerts i espectacles per als més menuts de la casa.

Un dels altres moments més esperats va ser la Mamullada, que es va fer dissabte a la tarda i que aquest any va allargar el seu recorregut, passant pels carrers de Jaume Abril i Doctor Reig.

El torn de la cultura popular va arribar diumenge, quan la plaça de la Vila va concentrar la trobada gegantera, que va recórrer els carrers del Barri Antic encapçalats per en Josep i la Paquita. Al migdia es va fer la trobada castellera i a la nit, el correfoc, que va commemorar els 35 anys dels Diables.

La música la van posar cantants com El Niño de la Hipoteca, el grup de versions Hotel Cochambre, dues llegendes com Alameda i Triana i la cantautora Judit Nedderman.