La Mamullada durant la Festa Major. Foto: Alvarez Diestro Fotografies / Ajuntament

Les jugadores de l’equip sènior de softbol del Club Beisbol Viladecans van ser les encarregades de posar en marxa la Festa Major d’enguany, que es va celebrar del 6 a l’11 de setembre. Les components de l’equip, que s’ha proclamat campió de Catalunya en la seva categoria i que té dues jugadores que podrien competir als Jocs Olímpics de Tòquio de l’any que ve, van ser les encarregades de llegir el pregó divendres 6 a la plaça de la Vila. A continuació es va fer l’Espavilada del Mamut, l’acte que marca l’inici dels sis dies de festa.

Després d’aquest acte va venir un altre dels plats forts de la festa d’aquest any, la presentació de les galetes Mamut. Cinc pastisseries de la ciutat s’han unit per crear un dolç que combina el gran patrimoni històric viladecanenc i la qualitat del sector pastisser local.

A banda dels carrers del poble, un altre dels centres neuràlgics de la festa va ser el Parc de la Marina. Allà és on es van fer els concerts amb les millors bandes i grups, com per exemple Hotel Cochambre, La Jauría, Zoo o Las Migas.

Un altre parc de la ciutat, en aquest cas el de Can Xic, també s’hi va fer un altre dels actes més esperats, la Festa Holi. Aquest mateix parc també va acollir els actes que es van organitzar per als més petits dins la Festa Xica.

El diumenge 8 també va ser un dels dies amb més activitats, sobretot protagonitzades per la cultura popular, ja que es va fer la tradicional cercavila de gegants, l’actuació castellera i la Mamullada, que va anar des de la plaça de la Vila fins a la plaça de la Constitució.