L’estat de les obres al carrer Pietat. Foto: Twitter (@DefensemCastell)

El bufet d’advocats de l’exmagistrat Elpidio Silva serà l’encarregat de presentar la denúncia contra l’Ajuntament impulsada per la plataforma Defensem el Castell. L’entitat, que s’oposa a la urbanització de la pineda que hi ha al voltant del castell de la ciutat, considera que la modificació del Pla General Urbanístic, aprovada el 2008, va ser irregular. Segons fonts de la plataforma ecologista, el canvi aprovat pel govern del PSC, ICV i CiU ara fa una dècada “no aporta res a la ciutadania perquè es privatitza espai” dels veïns.

De fet, l’entitat considera que el trasllat al carrer Primer de Maig de part de l’edificabilitat que en un principi s’havia de fer al carrer Pietat ha provocat una pèrdua de zona verda en el conjunt de l’espai natural. A banda de l’equip legal que està analitzant tota la informació i les dades per presentar als tribunals, Defensem el Castell també està treballant amb un equip d’arquitectes que està elaborant un informe pericial de la modificació del Pla Urbanístic.

PARAR LES OBRES
La intenció de la plataforma veïnal és demanar al jutge que aturi cautelarment les obres un cop els advocats presentin la demanda als tribunals. Tot i que saben que no és fàcil aconseguir-ho, des de Defensem el Castell esperen poder protegir al màxim l’espai mentre el cas està als tribunals.

L’entitat, que ha convocat una sessió informativa oberta als veïns per al dijous 22 de novembre, també demanarà a l’empresa constructora que restauri l’espai, que ja ha començat el procés d’urbanització al carrer Pietat.