Bombers i ambulàncies treballant en l’incendi de la fàbrica Fenoquímica. Foto: El Bruguers

Un incendi a la fàbrica Fenoquímica de Gavà ha obligat a mobilitzar onze dotacions dels Bombers aquest matí. El foc ha afectat un dipòsit de l’empresa, situada a l’avinguda Bertran i Güell, i els serveis d’emergències han rebut l’avís quan faltaven deu minuts per les cinc del matí.

Els mateixos Bombers han avisat que no hi havia cap perill per a la població de Gavà ni dels municipis del voltant. A primera hora del matí encara hi havia onze dotacions controlant l’evolució del foc i controlant que evolucionés bé. L’incendi ha quedat controlat dins la sitja on s’ha iniciat i els Bombers s’han dedicat a controlar la temperatura de les canonades, la presència de monòxid de carboni i a netejar la zona.

L’incident ha provocat un lleu núvol de partícules, però no són tòxiques i no suposen cap perill per la població. L’incendi ha afectat la planta de producció de Fenoquímica, dedicada a l’elaboració de pols per fer emmotllaments fenòlics.

La planta produeix aquest producte per altres fabricants, com per exemple la gavanenca Complementos Sanitarios, que es dedica a fabricar seients de lavabo. La planta, molt automatitzada, té una capacitat de producció de 7.000 tones l’any.