Espigoladors-El Prat

El conseller d’Agricultura, Òscar Ordeig, i la presidenta de la fundació, Mireia Barba, durant la inauguració del nou centre de producció. Foto: Jordi Flores

La Fundació Espigoladors està d’enhorabona. La setmana passada va obrir un nou centre de producció al Prat, tot refermant la seva aposta per l’aprofitament alimentari i la inserció laboral, un acte que va comptar amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, que va felicitar la fundació per la nova iniciativa i va donar tot el suport “a iniciatives que donen una segona oportunitat als aliments descartats”.

Per a la fundació baixllobregatenca, que des de l’any 2014 treballa per l’aprofitament alimentari i el dret a l’alimentació, a la vegada que empodera persones en situació de vulnerabilitat, aquest nou centre és “molt més que un obrador”. “Es tracta d’un laboratori d’innovació per l’aprofitament alimentari i una empresa d’inserció que genera ocupació per a persones en risc d’exclusió”, afirma la seva directora, Raquel Díaz.

Segons les dades de la diagnosi del malbaratament a les llars catalanes, l’any 2024 es van malbaratar 21,56 quilos d’aliments per habitant i es van deixar perdre més de cent setanta mil tones. Al respecte, “amb el malbaratament que es produeix a les llars de Catalunya es podria alimentar 274.948 persones durant un any”, remarcava Ordeig durant la inauguració.

L’acte inaugural, celebrat a la nova seu pratenca d’Es-Imperfect, el segell dels productes elaborats per la fundació, va comptar amb l’assistència de dues-centes persones, entre les quals hi havia representants de l’Ajuntament del Prat i les diferents administracions territorials, així com de la pagesia, el voluntariat i les entitats socials.

Premi a la lluita d’Espigoladors contra el malbaratament
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram