Els participants a la reunió a l’Ajuntament de Gavà. Foto: Ajuntament

Raquel Sánchez i Maria Miranda, alcaldesses de Gavà i Castelldefels, es van reunir amb l’Associació de Veïns de Gavà Mar, APACANA, Preservem Castelldefels i Prou Soroll el 4 de desembre per treballar de manera conjunta i consensuada entre entitats i institucions amb l’objectiu d’evitar que una futura ampliació de l’aeroport del Prat acabi canviant l’actual funcionament de pistes segregades, un sistema que els gestors van acceptar després de pactar-ho amb el territori i que minimitza el soroll que pateixen els veïns dels dos municipis.

Sánchez va explicar que de la reunió en va sortir el compromís dels governs locals d’oposar-se “a qualsevol alteració de l’statu quo actual”, com per exemple, l’operativa de pistes independents. A més, va assegurar que el risc que aquest funcionament canviï amb una ampliació de l’aeroport obliga el territori “a sumar i aglutinar els màxims consensos”.

Aquesta reunió arriba després que les mateixes entitats que van participar en la reunió hagin creat un observatori que, segons l’alcaldessa castelldefelenca, Maria Miranda, servirà per coordinar “les accions necessàries” per “minimitzar l’impacte acústic” sobre el territori del Delta. Per a Sánchez, d’aquí també han de sortir els arguments i els informes tècnics que avalin aquest posicionament comú.

FIL DIRECTE AMB EUROPA
Durant la reunió, Sánchez també va posar a disposició l’Airport Regions Council, l’òrgan consultiu del Parlament Europeu del qual ara forma part per tal que el Delta “pugui incidir en la normativa europea” i garantir que el creixement de l’aeroport sigui compatible amb la qualitat de vida dels veïns.