L’Ajuntament de Gavà ha tancat Can Torelló perquè el sòl està contaminat. Foto: Aj. de Gavà

L’Ajuntament de Gavà ha anunciat que tanca la zona esportiva de Can Torelló perquè els terrenys estan contaminats. Segons el consistori, uns estudis sobre l’estat del sòl que estava fent una empresa com a pas previ a la construcció de la futura ciutat esportiva en aquests terrenys han detectat restes de metalls i hidrocarburs per sobre dels valors permesos per la llei. Des de l’Ajuntament asseguren que no en tenien coneixement i que, un cop ho han sabut, han decidit aturar tota l’activitat al recinte per garantir la salut dels usuaris i dels treballadors.

Tenint en compte aquests indicis, ara l’Ajuntament demanarà que es faci un estudi més elaborat que permeti saber l’estat real de tots aquests terrenys i conèixer en profunditat quina és l’afectació real de la contaminació d’aquestes terres. Des del consistori expliquen que aquest és el primer pas per saber què han de fer més endavant, seguint tots els procediments que pertoquin. A més, ja s’ha avisat a l’Agència de Residus de Catalunya de la situació detectada. L’entitat ha donat el vistiplau al tancament del recinte.

Per altra banda, l’Ajuntament també s’ha reunit amb els clubs esportius i les entitats que fan les seves activitats a Can Torelló per explicar-los la situació. La trobada va servir per analitzar l’impacte que tindrà el tancament d’aquest equipament i per acordar que cal trobar espais alternatius perquè tots els clubs i les entitats puguin reprendre la seva activitat. Des del consistori refermen el seu “compromís de màxima transparència i informació” durant tot el procés i la seva voluntat de construir la nova ciutat esportiva.