Raquel Sánchez valora haver pactat amb altres formacions i haver creat nous projectes al municipi. L’oposició parla de manca de projecte, de l’estat de la neteja i d’ajudes socials poc efectives.

 

Raquel Sánchez (PSC)

“Hem fet de la participació i la
transparència un segell del mandat”

Quina valoració fa del mandat?
Molt positiva. Des del primer dia hem fet de la participació i la transparència un segell del mandat. Hem augmentat i millorat els serveis, hem redoblat les inversions perquè els barris siguin més nets i segurs i hem creat nous projectes. Hem posat les bases de Gavà per als pròxims anys.

Ha funcionat bé el pacte de govern?
Sí, perquè hem posat els interessos de Gavà per damunt de tot. Res no és possible si no escoltem i parlem amb tothom. Al mateix temps, hem exercit el lideratge que representa estar al capdavant del govern. Hem estat sempre els primers a empènyer i hem estat els que, en temps de tensions, hem posat tot el que calia per mantenir la cohesió i la convivència.

El repetiran si torna a ser necessari per governar?
No vull avançar escenaris. Aspiro a tenir una majoria clara per poder seguir liderant la ciutat i seguir compartint el futur que hem definit i que ja estem fent realitat. Tenim una nova agenda urbana, territorial, econòmica, social i democràtica, que cal seguir portant a bon port.

Quines propostes han quedat pendents?
El que més m’inquieta és no poder arribar a totes les necessitats, no poder tenir més capacitat per arribar a tot arreu. El que em preocupa especialment és fer un pas endavant per contribuir a fer realitat el dret a l’habitatge, i el pròxim mandat serà decisiu en aquest sentit.

 

Miguel Ángel Ibáñez (Cs)

“És una gestió continuista
sense un projecte de ciutat”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
És una gestió continuista sense un projecte de ciutat. Dels compromisos electorals del 2015, el PSC no n’ha complert ni tan sols la meitat. Per això, i sent generosos, la valoro amb un 4. Molta imatge electoralista i pocs resultats.

Si el maig és alcalde, quina serà la primera decisió que prendrà?
Hi ha moltes necessitats que demanen decisions urgents: des d’una auditoria econòmica a una de funcionament, la remodelació de la Policia Local, abordar els ajuts socials des d’un punt de vista més efectiu, planificar el manteniment i la neteja dels espais públics, la paritat entre castellà i català i una col·laboració efectiva amb els altres governs del Baix Llobregat.

Què cal per millorar el municipi?
Tenir un projecte de ciutat clar i de futur, que torni a crear oportunitats i il·lusió per viure i treballar aquí. Gavà segueix ofegada per les vies de RENFE, per la C-31 i per la C-32, hi ha problemes de mobilitat i manca neteja dels carrers. Cal escoltar els veïns i veïnes i tenir en compte a tots els barris per igual.

Quins pactes es planteja si són necessaris per governar?
Ens presentem per governar. Hem incorporat professionals d’àrees molt diferents, amb molta experiència. Si hem d’arribar a pactes, ho farem amb qui tingui un programa per Gavà compatible amb el nostre, sempre deixant de banda els independentistes, els extremistes i populistes.

 

Albert Massana (ERC)

“Cal incrementar la protecció al medi
ambient, que és un valor local”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Justeta, un 5 rascat.

Si el maig és alcalde, quina serà la primera decisió que prendrà?
Cal incrementar la protecció al medi ambient, que és un dels valors locals que més valora la ciutadania. Per això iniciaria els tràmits per redactar un nou Pla d’Actuació Urbanística Municipal que permeti implantar una moratòria en la urbanització del Pla de Ponent.

Què cal per millorar el municipi?
Millorar la neteja dels carrers, tenir mà dura contra els incívics i sancionar-los sense por. Cal crear més llocs d’aparcament a la perifèria del nucli, afavorir la integració social i urbana dels barris més perifèrics i potenciar la cultura en tots els seus aspectes, des de la cultura popular fins a la potenciació del patrimoni històric i arquitectònic de la ciutat, sense oblidar-nos del paisatge, ambiental i urbà, que s’ha de considerar un dret del qual tothom n’ha de poder gaudir.

Quins pactes es planteja si són necessaris per governar?
Només contemplem pactes amb forces democràtiques i d’esquerres que reconeguin Catalunya com a subjecte polític amb capacitat plena per decidir el seu futur, i que permetin implantar polítiques republicanes i de progrés. Cal especial incidència en les que contribueixin a la igualtat d’oportunitats i a la minimització de l’atur. Mai pactarem amb formacions de dretes, neoliberals, xenòfobes i anticatalanistes.

 

Miguel Herrera (Podemos)

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal?
Un 3 de mitjana. Després de pactar amb Podemos un 5, ja que van començar projectes com la guarderia municipal.

Si el maig és alcalde, quina serà la seva primera decisió?
Eliminar despeses supèrflues i privilegis polítics. També reformular el pressupost i abaixar impostos.

Quins pactes es planteja si són necessaris per governar?
Si calgués, PSC i ERC. Amb ERC hem trobat molts punts en comú, i quan el PSC accepta les nostres propostes, pot ser un partit sensat.

 

Mónica Parés (PP)

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Un 4, som generosos. Han suspès en neteja, civisme, seguretat i model de ciutat.

Si el maig és alcaldessa, quina serà la seva primera decisió?
Escoltar a la ciutadania i fer de les seves reclamacions una realitat des del sentit comú i a peu de carrer.

Què cal fer per millorar el municipi?
Requereixen accions immediates la seguretat, la neteja, la mobilitat, la cura dels nostres barris i un model clar de comerç i empresa.

 

Gisela Almirall (Primàries)

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Un 6, gràcies a les aportacions del regidor de Demòcrates. Si no, seria un suspens!

Si el maig és alcaldessa, quina serà la seva primera decisió?
Canviar el nom de l’avinguda Joan Carles I pel de República Catalana. També crear un cens telemàtic per a la participació digital transparent.

Què cal fer per millorar el municipi?
Un canvi radicalment democràtic, millorar els aspectes socials.

 

Isidre Casas (JxGavà)

Quina valoració fa del mandat?
No fem una bona valoració. No se’ns va deixar fer la taula de participació ciutadana, i el PSC va girar l’esquena a la participació de l’1 d’Octubre i va donar suport al 155.

Ha funcionat bé el pacte de govern?
No ha funcionat bé perquè només se’ns va donar la delegació de civisme, sense recursos ni mitjans per fer la feina realment.

Quines propostes han quedat pendents?
Millores per la mobilitat i mesures socials que vam pactar.