Els veïns proposen que el Centre Cívic aculli els agents. Foto: Google Maps

Des de l’Associació de Veïns de Gavà Mar expliquen que hi ha hagut “un brutal increment de robatoris i atracaments” en el darrer any en aquesta zona de la ciutat. A més, asseguren que alguns d’aquests casos han estat “amb violència, entrant a robar a les cases amb les famílies a dins” i “amb nens petits presenciant els robatoris”.

Davant d’aquesta situació, la presidenta de l’Associació de Veïns, Carmen Torres, va demanar al govern de Raquel Sánchez que augmenti el nombre d’agents de la Policia Local destinats al barri. Des de l’entitat argumenten que, en ser una zona residencial, els veïns i veïnes hi viuen tot l’any i “el barri es troba solitari i abandonat”.

MASSA TEMPS D’ESPERA
Durant la seva intervenció al Ple, Torres va recordar que els agents de la Policia Local necessiten “un mínim de 10 minuts per acudir a qualsevol trucada d’emergència”.

És per això que, a més de destinar-hi més agents, també van proposar a l’Ajuntament que la Policia Local tingui una base al Centre Cívic del barri, un espai que van dir que està “totalment abandonat i deteriorat” i que necessita manteniment, ja que podria acollir altres serveis.

OBERT A LES ENTITATS
Aquesta intervenció de l’Associació de Veïns de Gavà Mar ha estat la primera que pot fer una entitat local al Ple, ja que fins ara el reglament no ho permetia.

La resposta a aquesta primera intervenció la va donar Germán Barrera, regidor encarregat del barri, que els va dir que estan analitzant diferents espais on es podria ubicar la Policia Local.