Endesa va reclamar factures impagades a famílies vulnerables l’any passat. Foto: ACN

Gavà i El Prat demanen a Endesa que tingui més “responsabilitat social” a l’hora d’evitar la pobresa energètica. Ho han dit els alcaldes dels respectius municipis en un debat organitzar per Alcaldes.eu en què també han participat els batlles de Sant Adrià de Besòs i de Santa Coloma de Gramenet. Els quatre alcaldes han retret la manca de comprensió de l’empresa energètica, que l’any passat va reclamar factures impagades a famílies sense recursos.

Tal com recull l’ACN, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha exigit a les elèctriques, “sobretot a Endesa”, que es facin càrrec “de la situació d’emergència social” que pateixen moltes famílies que no poden fer-se càrrec de les despeses de la llar. Per això ha demanat a les subministradores que “assumeixin la seva responsabilitat social cap a la gent que pitjor ho està passant”.

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, també ha plantejat solucions i ha posat sobre la taula el foment de l’autoconsum sostenible com una de les vies per combatre la pobresa energètica. En aquest sentit, el batlle pratenc aposta per crear instal·lacions solars i estudiar sistemes per derivar part de l’energia municipal cap al consum domèstic i ha acabat reblant que “no ens en sortirem de la crisi energètica si no innovem mediambientalment”.