Les targetes moneder de la Generalitat substitueixen les beques menjador. Foto: Elisenda Rosanas / ACN

L’Ajuntament de Gavà ha començat a repartir les 697 targetes moneder creades per la Generalitat per fer arribar a les famílies dels infants que, durant el curs, reben una beca menjador per poder dinar a l’escola. Aquesta és la solució que ha ideat el Departament d’Educació perquè els infants més vulnerables no es quedin sense poder menjar pel tancament de les escoles decretat per la Generalitat ara fa dues setmanes per reduir l’expansió de la pandèmia del coronavirus Covid-19.

A Gavà, 697 nens i nenes de 550 famílies reben aquesta ajuda, que els garanteix un àpat, el dinar, mentre dura el curs escolar. El repartiment es farà porta a porta i, abans d’això, l’Ajuntament ha contactat amb totes les famílies beneficiades. Per fer-ho, hi ha trucat o els ha enviat un correu electrònic per avisar-los que passarien per casa seva a entregar-los la targeta. A més, aquestes trucades també han servit per resoldre possibles dubtes de les famílies.

De moment, Educació ha posat 40 euros a cada targeta. Són els quatre euros diaris que haurien rebut les beques menjador pels deu dies lectius que les escoles estaran tancades per ordre de la Generalitat. Si el tancament educatiu s’allarga més dies, totes les veus apunten a què serà així, el Govern les podrà anar recarregant.