El SIAD està a l’Espai Montserrat Roig. Foto: Ajuntament

El confinament i el coronavirus han disparat el nombre de dones que pateixen situacions de violència masclista i que necessiten ajuda. Així ho constaten les xifres del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la ciutat, que de gener a agost d’aquest any ha vist com s’han incrementat un 48% les dones que sol·liciten atenció psicològica durant la pandèmia, en comparació amb les dades de l’any 2019.

El servei ofereix atenció professional a les dones castelldefelenques que estan passant una situació complicada, proporcionant-los suport psicològic, assessorament i orientació. A més, també hi ha un servei d’assessorament jurídic a càrrec d’una advocada. Davant d’aquest increment de casos detectat, el govern municipal ha anunciat que l’àrea d’Igualtat augmentarà els recursos que dedica al SIAD per tal d’ampliar l’horari d’atenció a les dones que ho necessitin.

També s’han augmentat els diners per als Serveis de Primera Acollida Urgent (SPAU), els serveis d’atenció psicològica que s’ofereixen a les dependències policials per a aquelles dones que hi van a denunciar la violència masclista que puguin estar patint.

Aquest increment de la violència masclista i les agressions durant el confinament ha estat generalitzat a tot el país, tal com van explicar els Mossos d’Esquadra a finals de maig. La policia catalana va detectar més de 900 casos de violència masclista durant els dos primers mesos de confinament, tot i que també va detectar una disminució de les denúncies d’un 30%, sobretot per les dificultats de sortir de casa de les dones agredides.