Els treballadors de neteja fan servir equipament de protecció per reduir els riscos de contagi. Foto: Ajuntament de Viladecans

Els equips municipals de neteja de l’Ajuntament de Viladecans augmenten la tasca de neteja i desinfecció de l’espai públic. L’objectiu d’aquesta feina és evitar l’expansió del coronavirus Covid-19 a la ciutat. Per això, els treballadors i treballadores d’aquest departament se centraran en els entorns dels edificis i espais més concorreguts de la ciutat, com les illes de contenidors de reciclatge.

Mentre duri l’estat d’alarma derivat de la crisi sanitària provocada pel coronavirus Covid-19, també es prendran mesures d’higiene excepcionals als carrers i accessos dels equipaments sanitaris, les residències de gent gran, els mercats municipals, les botigues d’alimentació i les comissaries. Des de l’Ajuntament no descarten que aquestes mesures es vagin expandint a altres equipaments i zones de la ciutat.

A més dels treballs habituals de neteja, aquests dies els equips municipals estan fent servir productes desinfectants derivats del clor, com pot ser l’hipoclorit de sodi. Aquest producte no és nociu ni pels animals ni pels humans i és un desinfectant molt potent. Els treballadors i treballadores del servei de neteja, que aquests dies compten amb un equipament protector especial per reduir al màxim el risc de contagi, apliquen aquests productes a les superfícies més accessibles pels viladecanencs i viladecanenques per tal de reduir les possibilitats d’infecció.