Plàstics a la corredora al voltant de la depuradora de la Murtra. Foto: Twitter (@SalvemElCalamot)

Tres milions d’euros. Amb aquests diners es podrien resoldre les inundacions que pateixen contínuament els pagesos del Parc Agrari i que, cada vegada que hi ha un aiguat, els hi nega els camps i els fa perdre milers d’euros en collites i en reparacions que han de fer després. Com recorda Josep Pañella, president de l’Agropecuària de Gavà, al Parc Agrari s’hi havia collit tota mena de fruites i verdures, però ara s’han limitat a plantar calçots, carabasses i alls tendres per evitar que les pèrdues per culpa de les inundacions siguin més greus.

Per això, els agricultors de Viladecans i Gavà troben indignant que l’AMB prioritzi invertir 53,5 milions d’euros en convertir el centre de transferència d’escombraries que hi ha al Parc Agrari en una planta per fer adob en comptes d’invertir els tres milions d’euros necessaris en millorar els sistemes de drenatge i acabar d’una vegada per totes amb les inundacions.

Des d’Unió de Pagesos encara van més enllà considerant que el projecte de l’AMB “no té en compte el sector agrari”, que se sent instrumentalitzat per les administracions, que no coneix “les seves necessitats reals”. De fet, recorden que la mateixa AMB reconeix que la fracció orgànica que es recull a les ciutats no és prou bona per fer-ne adob que es pugui fer servir als camps, de manera que el producte que surti d’aquesta planta difícilment es podrà aprofitar al Parc Agrari.

Sense sortir del parc, l’AMB també ha rebut crítiques de la plataforma Salvem el Calamot pels plàstics que s’acumulen a les corredores que hi ha al voltant de la depuradora de la Murtra.