Moment en què els especialistes alliberen els exemplars de fartet en una bassa. Foto: Ajuntament del Prat

El Zoo de Barcelona ha alliberat 267 fartets criats en les seves instal·lacions en una bassa del Delta del Llobregat. Aquesta espècia de peix està en perill d’extinció i, amb aquesta acció, els especialistes esperen crear nuclis de població que en permeti assegurar la viabilitat a llarg termini.

Els animals criats al Zoo es van aconseguir després de capturar diversos exemplars a l’única bassa del Delta, ubicada al municipi del Prat, on encara queden alguns peixos d’aquesta espècie. Es tracta d’una petita població estable que mostra la situació crítica en què es troba el Fartet tant a escala catalana com europea.

L’alliberament, que compta amb el suport de l’Ajuntament del Prat, es va fer a la zona de la pineda de Can Camins. El consistori pratenc també es compromet a seguir millorant la gestió dels boscos de pins que el municipi té al litoral i que permeten protegir les espècies pròpies de flora i fauna que viuen en aquests hàbitats.

Les tasques per protegir el fartet continuaran aquesta tardor, quan el Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat elaborarà un estudi per diagnosticar la situació de l’espècie, l’avaluació dels seus hàbitats i la proposta d’actuacions per a la recuperació del fartet al Delta.