El govern de Miranda no troba suports per aprovar els comptes. Foto: Arxiu

La negociació per aprovar el pressupost local d’aquest 2021 no avança. Com ja va passar al Ple del desembre, la falta d’entesa entre el govern de Maria Miranda i l’oposició impedirà portar els comptes al Ple d’aquest mes per debatre’ls.

Des del govern asseguren que des de principis d’any estan parlant amb tota l’oposició “per arribar a acords” i aconseguir que cap partit “quedi fora” de l’aprovació d’uns comptes que consideren excepcionals. A més, demanen als grups “deixar de banda els interessos partidistes i les sigles” i afegeixen que el més normal “seria tenir ja el vot positiu de Movem”. Però en declaracions a Línia Mar, Candela López, portaveu de Movem, afirma que l’equip de govern no els ha trucat per reprendre les negociacions i assegura que la situació està aturada des d’abans de Nadal, quan els van enviar una sèrie de propostes per incloure als comptes i donar-los el seu suport i encara no han obtingut resposta.

Davant d’aquesta situació, López diu que la responsabilitat d’aprovar els pressupostos és del govern i posa sobre la taula la moció de confiança per evitar que la ciutat estigui un any sense comptes.

El portaveu del PP, Manu Reyes, afirma que Movem “no deixa governar ni permet l’alternativa” i convida el grup de López a “seure per parlar” d’una moció de censura liderada per ell. A més, el portaveu dels populars defensa que l’Ajuntament encara té marge de maniobra per treballar amb els comptes del 2020 prorrogats.