El PSC recupera el terreny perdut davant de Ciutadans i s’imposa al Prat. Foto: Mar Rovira/ACN

El PSC torna a guanyar al Prat. Amb més d’un 96% escrutat, la llista encapçalada per Salvador Illa ha aconseguit la primera posició amb més d’un 35% dels vots. Aquest primer lloc arriba gràcies a les més de 7.900 paperetes recollides durant aquest 14 de febrer.

La pitjor patacada se l’emporta Ciutadans, que fa quatre anys va ser la primera força a la ciutat, ara cau fins a la cinquena posició després de perdre més d’11.000 vots. Els taronges sumen poc més de 1.600 paperetes (7%).

ACCELERADA D’ESQUERRA
Esquerra Republicana s’enfila fins a la segona posició i suma gairebé un 18% del vot després de rebre gairebé 4.000 paperetes. Això representa una millora de les posicions, ja que el 2017 els republicans van quedar en tercera posició.

També millora resultats En Comú Podem, que arriba a la tercera posició després de sumar més de 2.400 vots i gairebé un 11% del vot. Els liles, que ostenten l’alcaldia de la ciutat des del 1979, també guanyen una posició gràcies a la trompada de Ciutadans.

L’ULTRADRETA ES DISPARA
Irromp amb força Vox, que aconsegueix ser quarta força després de rebre més de 2.100 vots, un 9% de les paperetes. Els racistes liderats per Ignacio Garriga queden per davant de Junts, Ciutadans i PP.