Una de les protestes organitzades per Ni un pam de terra. Foto: Twitter (@niunpamdeterra)

La plataforma Ni un pam de terra ha convocat una manifestació per aquest dissabte a les 12 del migdia per mostrar l’oposició dels veïns i veïnes del Prat al projecte de l’Ajuntament que preveu construir més de 2.600 habitatges a l’ARE Sud, als primers camps del Parc Agrari a tocar de la ciutat.

La protesta arrencarà a la plaça Pau Casals i recorrerà diversos carrers de la ciutat fins a arribar als camps que desapareixeran si el projecte que impulsa el govern de Lluís Mijoler tira endavant. Des de Ni un pam de terra remarquen el valor agrícola i paisatgístic característic de la ciutat d’aquests terrenys i lamenten que el govern del Prat en Comú i el PSC estigui impulsant aquest projecte urbanístic.

Els convocants recorden que l’ARE Prat Sud “empitjora les condicions de vida de la gent del Prat” i subratllen la importància de l’agricultura local per garantir la sobirania alimentària, una qüestió que ha quedat en evidència durant la crisi sanitària del coronavirus i que anirà a més amb l’emergència climàtica.

Per això consideren que caldria protegir aquests camps de cultiu, que també són espais d’una gran riquesa per a la preservació de la biodiversitat i de protecció per a la salut pública, així com uns elements bàsics del patrimoni històric de la ciutat gràcies a les masies que encara s’hi conserven i que també estan amenaçades de desaparèixer.