Amazon és una de les empreses situades a la ciutat. Foto: Jordi Pujolar / ACN

Si busques feina, fes-ho al Prat: és la millor ciutat de la comarca per trobar-ne. Així ho diu l’informe sobre Conjuntura Econòmica del segon trimestre elaborat pel Fòrum Empresarial del Llobregat. Segons aquesta anàlisi, El Prat és el segon municipi que ha contractat més persones durant els tres primers mesos de l’any, només per darrere de l’Hospitalet, que també s’inclou a l’estudi tot i que forma part del Barcelonès.

Anant al detall de les xifres, a la ciutat hi ha 45.383 persones amb feina durant el primer trimestre de l’any. Comparat amb les xifres del mateix període de l’any 2018, quan hi havia 43.610 persones contractades, significa que entre gener, febrer i març s’han contractat 1.773 persones.

Aquestes dades situen la ciutat només per darrere de l’Hospitalet, on s’han firmat 5.076 nous contractes i s’ha superat la xifra dels 100.000 treballadors.

Viladecans és un altre dels municipis que aconsegueix quedar entre els cinc primers després de sumar 832 noves contractacions durant el primer trimestre de l’any i arribar a les 20.085 persones contractades.

ELEVADA FACTURACIÓ
Les bones xifres de contractació es veuen reforçades per la facturació que aconsegueixen les empreses que hi ha instal·lades als polígons industrials de la ciutat.

Un estudi elaborat per la consultora Informa D&B situa El Prat com a segona ciutat de Catalunya amb més facturació empresarial, amb una xifra superior als 11,3 milions d’euros. El municipi ocupa la 16a posició de l’Estat i a Catalunya només es veu superada per Barcelona.