A la residència Onze de Setembre s’han detectat diversos contagis per coronavirus. Foto: Grup Pere Mata

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha enviat una carta a la Delegada del govern de l’Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, perquè la Unitat Militar d’Emergències desinfecti la residència per a persones de la tercera edat i centre de dia Onze de Setembre. Aquest centre públic, gestionat per l’entitat Pere Mata, té 90 places i 24 més com a centre de dia.

En aquesta residència s’han registrat diversos casos positius de contagi pel coronavirus i han mort dos residents amb la Covid-19. Per això, la directora del centre, Evelyn Vizuete, ha demanat ajuda a l’Ajuntament. De fet, el consistori ja hi ha entregat material de protecció per al personal i ha buscat treballadors i treballadores que es puguin incorporar a la plantilla per reforçar l’atenció a les persones grans residents al centre.

MÉS DE 250 CASOS
Al Prat, segons les últimes dades recollides per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS) i publicades pel Departament de Salut, avui hi ha registrats 279 casos positius de contagis per coronavirus a la ciutat. Davant d’aquesta expansió de la pandèmia, l’Ajuntament ha aprovat un decret que limita l’horari d’obertura de les botigues de conveniència, que per llei poden obrir durant 18 hores al dia i que, tot i el confinament, continuen obertes perquè venen productes d’alimentació.

Segons el nou decret, a partir d’ara aquestes botigues hauran de tancar a les nou de la nit i no podran obrir fins a les set del matí. D’aquesta manera, el consistori vol garantir que es compleix amb el confinament impulsat per frenar aquesta crisi sanitària.