El Pla vol implicar el sector educatiu i les entitats locals. Foto: Ajuntament

La prevenció, l’abordatge integral i la coordinació i l’organització dels diferents departaments de l’Ajuntament són les tres línies estratègiques del Pla Integral contra les Violències Masclistes que es va aprovar al Ple del 6 de febrer. El document, que va rebre el suport de tots els regidors excepte del no adscrit Norman Muñoz, vol superar les estructures que existeixen actualment a l’hora de lluitar contra la violència que pateixen les dones i pretén interpel·lar directament els ciutadans.

Per això, el projecte, que es desenvoluparà fins al 2023, vol que el sector educatiu i les entitats locals siguin part implicada a l’hora de prevenir casos de violència de gènere. A més, també és important que aquests col·lectius siguin capaços de detectar les possibles víctimes de la violència masclista. En aquest sentit, el document vol reforçar la coordinació entre els diferents serveis municipals per tal que ofereixin el millor acompanyament a les víctimes.

Al mateix Ple també es va aprovar una moció d’ERC perquè el Nitbus faci parades a demanda, és a dir, que l’autobús s’aturi allà on les passatgeres ho demanin per tal de sentir-se més segures.

CONTINUAR FENT ESPORT
A més, l’Ajuntament també ha posat en marxa el projecte “Caràcter Esportiu”, per frenar l’abandonament de l’esport en l’adolescència, una situació que afecta més les noies que els nois. Segons les xifres de l’Ajuntament, un 9,5% de noies deixen de fer esport quan passen de primària a secundària. En canvi, entre els nois només ho deixen un 3,4%.