L’edifici tindrà 3 plantes i no disposarà de servei de bar. Foto: Ajuntament

El tercer centre cívic de la ciutat, que s’ubicarà entre el barri antic i La Marina, entrarà en funcionament a la primavera del 2019, segons ha informat l’Ajuntament. D’aquesta manera, l’equipament s’inaugurarà just abans de les eleccions municipals previstes pel mes de juny. El centre cívic Palmira Domènech es construirà aprofitant l’estructura d’un edifici municipal situat a la confluència dels carrers de lo Gaiter del Llobregat i del Prat, davant dels jardins del Cementiri Vell.

L’equipament acollirà espais per a la formació, la creació i la pràctica cultural, espais de trobada i convivència, i per a l’atenció de serveis socials, així com un magatzem de l’Arxiu Municipal. A la planta baixa hi haurà la recepció i el vestíbul, una sala polivalent, espais de treball intern, magatzem i, a diferència dels altres dos centres cívics municipals (Jardins de la Pau i Ribera Baixa), no tindrà servei de bar. Sí que hi haurà, però, un espai de trobada amb taules, màquines expenedores de begudes i aliments, forn microones o aigüera, de manera que s’hi podran fer àpats de carmanyola, cafès, etcètera.

A la planta primera s’emplaçarà un espai per a gent gran, amb una terrassa a doble alçada, i sales de tallers, lectura, reunions, entre altres. A la planta segona s’ubicaran els despatxos d’atenció dels Serveis Socials i diverses aules de formació que també seran polivalents. 

Finalment, la planta tercera de l’edifici acollirà més aules de formació, una sala de conferències, un taller de cuina i despatxos per a projectes d’entitats i associacions ciutadanes.