Tamara Carrasco en l’acte de suport a Sant Ramon. Foto: Twitter (@EstasTamara)

L’Audiència Nacional ha decidit mantenir la prohibició de sortir de la ciutat a Tamara Carrasco. L’argument utilitzat pel jutge és que els Comitès de Defensa de la República (CDR) continuen fent accions arreu del territori. L’advocat de Carrasco, Benet Salellas, considera que aquest argument “no té cap base jurídica” i és “excepcional”. En roda de premsa, Salellas va explicar que mentre l’Audiència Nacional manté les mesures cautelars a Tamara Carrasco per l’activitat dels CDR, “ningú els ha il·legalitzat” i no hi ha cap sentència judicial on es digui que el que fan “és il·legal”.

De fet, a l’abril el jutge ja va rebutjar els delictes de rebel·lió i terrorisme que la Fiscalia imputava a Carrasco, com a presumpte coordinadora dels actes dels CDR. Per això, l’advocat va demanar el trasllat de la causa al jutjat de Gavà, però el jutge ho va desestimar. La defensa de Carrasco denuncia que, ara mateix, no sap quins càrrecs li imputen.

En el mateix acte, Tamara Carrasco va assegurar que la seva causa “és una jugada política” per “aplicar la doctrina de la por” a la societat, però va afegir que no té por i que cap decisió judicial la farà moure dels seus principis.

PUJADA A SANT RAMON
Diferents grups van pujar a la muntanya de Sant Ramon dissabte 13 d’octubre per donar suport a Tamara Carrasco i per reivindicar aquells represaliats que no reben ajuda per part de partits i entitats. Com que ella no pot sortir de la ciutat, la caminada no va poder arribar al cim, on hi ha l’ermita, perquè és terme municipal de Sant Boi.