La unitat canina, durant els escorcolls dels Mossos a Badalona. Foto: Eduard Batlles / ACN

El líder del grup que es dedicava al tràfic de drogues que els Mossos van desarticular el 30 de novembre a Badalona vivia a Viladecans. Aquesta era una de les mesures que prenia aquest home, de 55 anys, que era membre d’un conegut clan familiar badaloní vinculat al tràfic de drogues. Per això, segons els agents de la policia catalana, el líder de l’organització prenia moltes precaucions i vivia allunyat de l’epicentre del seu negoci, al barri de Sant Roc de Badalona. De fet, l’home només s’arriscava a anar i moure’s per la seva ciutat quan havia de negociar una compra de droga a l’engròs.

A més, per evitar que un dels dos grups que treballaven per ell, els que s’encarregaven de la seguretat o els que s’ocupaven de vendre la droga es poguessin apoderar d’una part del negoci, l’home també mantenia una doble comptabilitat.

“COM UNA EMPRESA”
Antonio Rodríguez, cap de la divisió criminal dels Mossos d’Esquadra, va explicar en una roda de premsa recollida per l’ACN que el grup tenia una estructura perfectament delimitada que s’organitzava en tres àrees, la comercial, que controlava els punts de venda, la logística i la financera, com si es tractés d’una empresa.

Rodríguez també va detallar que el grup venia droga les 24 hores del dia i que els venedors feien torns de vuit hores, amb un sou que rondava els 10 euros l’hora. Els agents asseguren que l’organització portava 40 anys perfeccionant el negoci i que podia guanyar fins a mig milió d’euros al mes. El jutge ha enviat a presó 11 dels 28 detinguts durant l’operació dels Mossos d’Esquadra.