La protesta que Ni un pam de terra va convocar a l’entrada de l’Ajuntament del Prat abans del Ple. Foto: Twitter (@BaixiLh)

El govern de Lluís Mijoler va imposar la seva àmplia majoria per tombar la moció presentada per la plataforma ecologista Ni un pam de terra per frenar el projecte urbanístic ARE Eixample Sud. Els regidors del Prat en Comú i del PSC van votar en contra d’aquest text, que proposava frenar la construcció de centenars de pisos a la zona agrícola que hi ha entre el barri de la Barceloneta i l’inici de la zona protegida del Delta del Llobregat.

Durant el Ple, els portaveus de l’entitat van defensar que “el Delta no pot suportar més creixement”, ja que aquest projecte suposarà “la pèrdua d’un 14% de sòl agrícola” actiu, vital per mantenir l’activitat dels pagesos a la ciutat i garantir la sobirania alimentària del Prat i de la resta de l’àrea metropolitana. A més, estan a tocar dels terrenys de protecció de la Unió Europea per diferents espècies d’aus.

Als vots en contra de la moció dels comuns i el PSC s’hi va sumar el regidor de Podemos, que va defensar que els espais protegits “continuaran protegits” i que la construcció dels diferents blocs de pisos servirà per respondre a la necessitat d’habitatge que hi ha a la ciutat.

Així doncs, només van votar a favor de la moció per aturar l’Eixample Sud els representants d’Esquerra Republicana i de Ciutadans. Pel portaveu d’Esquerra, Jordi Ibern, el projecte “és un error” perquè cal protegir la biodiversitat. També va dir que cal tenir en compte que el context ambiental és diferent a quan es va plantejar el projecte i que cal garantir els espais d’esbarjo per als ciutadans, a més de no afegir pressió als espais naturals.

Abans de la celebració del Ple, Ni un pam de terra va convocar una protesta davant de l’Ajuntament que va reunir diverses desenes de persones.

Ni un pam de terra vol aturar l’Eixample Sud del Prat al Ple