‘Marúnica’, un dels espectacles que acollirà l’Atrium de Viladecans. Foto: Jordi Renart / Cia. Robert G. Alonso

El Prat i Viladecans gaudiran des d’aquest divendres i fins al dia 21 del festival Dansa Metropolitana. Aquesta proposta cultural, impulsada per la Diputació de Barcelona, se celebra enguany a una desena de municipis, amb la incorporació de Terrassa com a novetat.

El tret de sortida de l’edició tindrà lloc aquesta tarda al Prat, on la companyia Sacude oferirà l’espectacle Euforia als Jardins de la Pau a partir de dos quarts de sis. Aquesta, però, és l’única funció programada en un escenari pratenc.

Viladecans, per la seva banda, acollirà quatre espectacles. El primer serà Sempreviva, de la companyia Mar Gómez, i es farà avui a les vuit del vespre al teatre Atrium. El dia 11, Les Impuxibles –la companyia formada per les germanes Clara i Ariadna Peya– portaran al municipi dues dosis del seu espectacle Des-espera: al matí actuaran a l’Atrium i, a la tarda, a la biblioteca. Finalment, el dia 13 serà el torn de la companyia Roberto G. Alonso, que oferirà el seu Marúnica també a l’Atrium.

En total, s’han programat 240 activitats en el marc del Dansa Metropolitana 2021. Els objectius d’aquesta iniciativa són “millorar la percepció social envers la dansa, implicar el màxim d’equipaments i generar pràctiques que apleguin el màxim nombre de gèneres i persones”, tal com diuen des de la Diputació.