Una de les operacions de la Policia Local més recents, el decomís de 300 quilos de droga. Foto: Policia Local de Castelldefels

La Junta Local de Seguretat constata que des de l’octubre de l’any passat fins al setembre hi va haver 4.228 delictes a la ciutat. Això suposa que s’han comès 1.047 delictes menys dels que es van registrar entre 2018 i 2019, quan n’hi va haver 5.275.

Durant la trobada, que es va celebrar el 13 de novembre, els representants de la Policia Local van emmarcar aquest descens del 20% dels delictes comesos a la ciutat en la situació sanitària que vivim pel coronavirus, en què hi ha hagut moments en què la mobilitat ha estat molt restringida i controlada. Així i tot, asseguren que la reducció ja es va començar a veure mesos abans de l’esclat de la pandèmia.

Per altra banda, també s’ha detectat un increment de les actuacions dels diferents cossos policials per reunions al carrer, sovint protagonitzades per joves. Davant del creixement d’aquest fenomen, els agents creuen que el problema és que falten alternatives d’oci nocturn per als joves.