Un dels blocs del projecte que ja s’està construint. Foto: Àlex Recolons/ACN

Un equip d’advocats d’Ecologistes en Acció està estudiant a fons l’expedient administratiu del pla urbanístic del Pla de Ponent per portar-lo als tribunals. El principal objectiu és que la justícia l’acabi anul·lant de ple dret, com ja ha passat amb altres plans urbanístics de la zona. Una de les primeres irregularitats que ha trobat l’entitat és que al planejament no hi ha l’avaluació de l’impacte que el Pla tindrà sobre els espais naturals protegits.

Els ecologistes també consideren que el projecte amenaça espècies protegides. Com explica Jaume Grau, membre d’Ecologistes en Acció, “hi ha espais protegits, com el parc del Garraf i el Delta, que quedarien aïllats entre si i la Generalitat hauria de donar explicacions a la Comissió Europea perquè ho ha permès”. Per això també reclamen al Govern que tingui “un paper actiu per resoldre el conflicte”.

L’anunci dels ecologistes de portar el cas als tribunals arriba després que l’alcaldessa Raquel Sánchez fes un acte per explicar com avança el projecte i detallar que farà una campanya informativa per explicar-lo als ciutadans, tal com recull l’ACN.

Sánchez va assegurar que “el Pla de Ponent no es pot aturar” i que suposarà una inversió de més de 1.000 milions d’euros per fer un projecte que assegura que és “més necessari que mai” i que aposta per la sostenibilitat.

També defensa que els 4.800 pisos, menys de la meitat de protecció oficial, només ocuparan un 15% de l’espai i que la ciutat guanyarà cinc parcs que fins ara eren de propietat privada. Però Grau recorda que el planejament urbanístic “avui no s’aprovaria perquè no és sostenible”.