Els Mossos d’Esquadra han detingut un advocat i el seu passant a Gavà perquè el segon es feia passar pel primer amb el consentiment dels dos. La policia els acusa de falsedat documental, usurpació d’identitat i intrusisme professional, ja que el passant es va presentar a la comissaria dels Mossos per assistir un detingut acreditant-se com a advocat col·legiat. Segons recull l’ACN, els agents van malfiar-se de l’home i, al tornar a comprovar la documentació, van veure que havia estat manipulada.

Els Mossos de la comissaria de Gavà van sospitar del passant perquè aquest, que s’havia presentat com advocat, va cometre algunes imprecisions i això va fer que sospitessin d’ell. Al revisar la documentació oficial, els agents van descobrir que aquesta era autèntica, però que n’havien manipulat la foto, substituint la del titular real i posant-hi la de l’home que s’havia presentat a la comissaria de Gavà.

Un cop acreditat l’engany i la manipulació de la documentació oficial, els agents van detenir el fals advocat, acusant-lo de delictes de falsedat documental, usurpació d’identitat i intrusisme professional. L’endemà, els agents van citar a la comissaria l’advocat suplantat, per qui el passant treballava. La policia va comprovar que l’home donava instruccions al passant perquè es fes passar per advocat i així poder assistir detinguts com a lletrat col·legiat amb la seva documentació.

Davant d’això, els Mossos d’Esquadra van detenir l’home acusant-lo dels mateixos delictes amb què havien acusat al seu passant. Els fets van passar entre el 16 i el 17 de juliol i els detinguts seran citats als tribunals quan l’autoritat judicial ho requereixi.