Alguns exemplars dels peixos morts que han aparegut a la corredora mestra aquest cap de setmana. Foto: Twitter (@Claudio96Bracho)

La plataforma Salvem l’Olla del Rei denuncia que han aparegut gairebé mig centenar de peixos morts a la corredora mestra de Castelldefels i a l’espai natural de l’Olla del Rei. Els animals morts s’han pogut veure després dels xàfecs que van caure a la ciutat durant aquest últim cap de setmana d’agost. L’entitat assegura que, una vegada més, la gran quantitat d’aigua recollida pel sistema de clavegueram de la ciutat va fer sobreeixir el col·lector, que va acabar vessant aigua contaminada a l’espai natural.

L’entitat reclama a les administracions que prengui mesures amb urgència per evitar, d’una vegada per totes, els episodis de contaminació de l’espai natural i la mort de fauna, en alguns casos protegida, cada vegada que hi ha pluges torrencials i tempestes a la ciutat. També reclamen que l’Ajuntament de Castelldefels analitzi la qualitat de l’aigua i emprengui les mesures legals necessàries si està contaminada.

5,1 MILIONS PEL NOU COL·LECTOR
A principis d’agost, l’AMB va anunciar que destinarà un pressupost de 5,1 milions d’euros per construir el nou col·lector d’aigües residuals de Castelldefels. Aquesta canalització substituirà la que connecta actualment el municipi amb la depuradora de Gavà, que durant el darrer any ha patit diverses fuites i trencaments.

Amb aquesta operació, que es posarà en marxa l’estiu de l’any que ve i que està previst que s’acabi a finals del 2022, l’entitat metropolitana espera resoldre el problema dels trencaments i els vessaments que provoca l’actual col·lector, que ja s’ha hagut de reparar diverses vegades i que ha provocat fuites que han arribat a contaminar l’aigua de la corredora o el tancament de la platja, com va passar a principis d’aquest estiu.