Els talls han coincidit amb l’onada de fred. Foto: ACN

Els veïns i veïnes del barri de Can Palmer de Viladecans pateixen talls de llum habitualment, una situació que es repeteix en algunes zones de Gavà. De fet, fins a 13 municipis de l’àrea metropolitana viuen aquesta situació, que també s’estén a altres ciutats del país. Això és el que van exposar els representants de diferents ajuntaments afectats al conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, en una reunió que van mantenir divendres 15.

A més, tal com va destacar el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona, Eloi Badia, la majoria de talls de subministrament elèctric els pateixen els habitants dels barris més humils i vulnerables. Com recull l’ACN, també va afegir que les connexions irregulars, sovint relacionades amb cultius de marihuana, “no són excusa per no complir la llei”.

Badia ho va dir en referència a la Llei de la qualitat del servei del 2018, que atorga a la Generalitat competències per supervisar i sancionar les elèctriques si no garanteixen el subministrament de llum als seus clients.

Davant d’aquesta situació, el Govern va anunciar que obrirà un expedient informatiu per saber on s’han produït els talls de subministrament elèctric de més de mitja hora durant els últims tres mesos, si n’hi ha de nous i els motius que els han provocat. Amb això esperen que les companyies elèctriques prenguin mesures per millorar la xarxa i posar-la al dia allà on hi hagi talls i incidències, de manera que les sobrecàrregues deixin de ser una excusa per deixar sense llum barris amb famílies vulnerables en plena onada de fred.