Un agent recollint mostres d’aigua a la platja. Foto: Twitter (@OlladelRei)

Els defensors de l’entorn natural de Castelldefels han denunciat a la justícia els vessaments d’aigües grises que hi ha hagut el darrer any a l’Olla del Rei. El Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA) ha estat l’encarregat de presentar la denúncia davant la Fiscalia de Medi Ambient, que serà l’encarregada de determinar si la situació de la xarxa de clavegueram i d’aigües pluvials ha d’anar a judici.

En el document que van presentar, els ecologistes denuncien tres vessaments. Els que hi va haver l’agost del 2019, el que va provocar el temporal Glòria el gener passat i el que es va produir entre finals d’abril i principis de maig, en ple confinament. L’entitat considera que aquests vessaments són fruit de la “deixadesa per part de les autoritats competents” i demana a la Fiscalia que analitzi si “poden infringir diverses normatives ambientals i legislació sobre salut pública”.

Des del CEPA consideren que “hi ha indicis d’actuacions delictives” i apunten a l’AMB i a l’Agència Catalana de l’Aigua com a principals responsables.

Pocs dies després que els defensors de l’Olla del Rei presentessin la denúncia davant la Fiscalia de Medi Ambient, agents del SEPRONA, el cos de la Guàrdia Civil dedicat als delictes ambientals, van anar a recollir mostres de l’aigua a la plaça de les Palmeres, on la corredora mestra provinent de l’Olla del Rei desemboca al mar.

Just el mateix dia, la platja estava tancada al bany i onejava la bandera vermella per un nou vessament d’aigües residuals que havia contaminat l’espai.