L’entitat vol frenar les obres de reparcel·lació que han començat fa unes setmanes. Foto: Pau Massip

L’entitat ecologista DEPANA ha presentat un recurs d’alçada a la Generalitat perquè suspengui cautelarment les obres de l’ARE Eixample Sud del Prat. L’objectiu és “aconseguir que s’aturin les obres de reparcel·lació del barri residencial” projectat per la Generalitat i l’Ajuntament fa més de deu anys.

Des de DEPANA diuen que és necessari “que s’aturi qualsevol projecte d’urbanització” i que cal “protegir preventivament” l’entorn de la ciutat “fins que no s’ampliïn les àrees ZEPA”. Asseguren que si no es fa aquest pas, “l’administració pot continuar degradant l’entorn” per “evitar-ne la protecció final”. Per això han presentat aquesta petició a la Secretaria de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat.

ESPAI AMENAÇAT
El terreny on el govern de Lluís Mijoler impulsa la construcció de més d’un miler de pisos és una zona que l’entitat SEO/Birdlife ha inclòs dins l’IBA 140. Es tracta d’una àrea d’important protecció per a les aus i la biodiversitat, però com que la proposta la fa una entitat privada no té validesa. Però la Comissió Europea recomana tenir-ho en compte a l’hora de protegir l’espai del Delta.

En aquest cas, es tracta de tres hectàrees d’alt valor ambiental que DEPANA diu que formaven part del Pla Especial del Parc Agrari fins al 2015. Aquell any van passar a ser sòl urbanitzable i l’entitat creu que es va fer “de manera irregular”.

Les entitats s’uneixen per frenar l’“atemptat urbanístic” al Delta del Llobregat