El projecte urbanístic preveu 3.000 habitatges nous. Foto: ERC Viladecans

Associacions locals i partits polítics de l’oposició han criticat l’Ajuntament per tornar a impulsar la urbanització de la zona de Llevant, on, segons el projecte previst pel consistori, s’hi construiran fins a 3.000 habitatges nous. Des de la plataforma Salvem Oliveretes consideren que “no hi ha necessitat de fer 3.000 pisos nous quan a la ciutat n’hi ha uns 2.700 de buits”. L’entitat s’oposa al projecte perquè “es carrega l’últim espai verd de la ciutat”, que “tot i degradat, la gent el fa servir”.

Des de la plataforma també denuncien que el consistori “no ha tingut en compte per res la ciutadania” i que “la manca absoluta de transparència” ha marcat la gestió del projecte i la presa de decisions. Des d’Esquerra Republicana afegeixen que “el consistori socialista va aprovar l’última modificació del projecte en un temps rècord i traient la documentació amb opacitat i vacances pel mig”.

EIXUGAR EL DEUTE
La plataforma Salvem Oliveretes i els republicans coincideixen a apuntar que l’objectiu d’aquest projecte és reduir el deute de 43,4 milions d’euros que arrossega l’empresa pública municipal Vimed. També pensen igual quan diuen que “és impossible frenar” el projecte, que comportarà la construcció de pisos de fins a 10 plantes d’alçada. Així i tot, des de la plataforma estan debatent quines accions poden fer per mostrar el seu rebuig al pla.

Fonts municipals asseguren que el projecte compta amb l’aprovació del Ple i de la Generalitat i que només s’ha reactivat després de quedar aturat deu anys per la crisi econòmica.