Salut farà proves a Gavà, Viladecans i El Prat per detectar asimptomàtics i frenar els contagis. Foto: Albert Segura Lorrio / ACN

Els cribratges massius per detectar asimptomàtics i tallar de soca-rel la transmissió comunitària de coronavirus arriben al Delta. Salut ha anunciat que avui comencen els tests massius al Prat. Les proves es faran al Centre Cívic Jardins de la Pau de dilluns a divendres de 12 del migdia a vuit del vespre i els dissabtes de vuit del matí a vuit del vespre.

Demà dimarts serà quan comencin les proves a Gavà. Allà es faran al Casal de Gent Gran ‘El Centre’, al carrer Sant Isidre 22-24. Els tests es faran de dilluns a divendres de 12 del migdia a vuit del vespre i dissabtes de vuit del matí a vuit del vespre.

Finalment, a Viladecans les proves començaran dimecres 2 de desembre. Els tests es faran al Casal del barri ‘La Unión’, al carrer Dos de Maig, 41. L’horari d’atenció per fer-se la prova serà de dilluns a divendres de dotze del migdia a vuit del vespre i dissabtes de vuit del matí a vuit del vespre.

Salut fa aquestes proves per detectar els casos de persones asimptomàtiques majors de 16 anys per tal de frenar les cadenes de contagi i tallar la transmissió comunitària. Es faran proves d’antígens, que donen els resultats en quinze minuts, per tal de saber al moment si la persona té el coronavirus o no i, per tant, pugui començar a fer la quarantena immediatament i així evitar que propagui la malaltia.

Aquelles persones que tinguin símptomes o que hagin estat en contacte amb un positiu no s’han de fer aquestes proves, sinó que han de seguir el procediment i anar-les a fer al CAP o al centre on se’ls indiqui. Per evitar aglomeracions, les proves es faran durant diverses setmanes i no cal demanar cita, però sí portar la targeta sanitària.