Una imatge d’arxiu de la comissaria de la policia local. Foto: Google Maps

Sense inspector en cap, sense subinspector i amb només tres dels quatre sergents. Així ha estat treballant el cos de la Policia Municipal de la ciutat, tal com denuncia Ciutadans. Des del partit taronja consideren que aquesta falta de comandaments provoca una “situació molt delicada” tant per al cos com per a la ciutat i comporta que els agents no puguin treballar de la millor manera possible per garantir la seguretat dels ciutadans.

A més, el portaveu de Ciutadans al Ple, Miguel Angel Ibáñez, explica que la situació entre la plantilla és més tensa des de la tardor, quan es va reincorporar al cos el subinspector Calero. L’agent, que actualment és el comandament de rang més elevat de la policia, està pendent d’un indult que li perdoni la condemna de set anys d’inhabilitació que li va imposar l’Audiència de Barcelona per haver retirat una multa d’aparcament a un mosso d’esquadra.

Ibáñez assegura que si la plaça d’inspector en cap s’hagués cobert quan l’anterior responsable es va jubilar, ara no estaria “crispat” l’ambient entre la plantilla per aquesta situació.

FALTA DE PREVISIÓ
Per al portaveu del partit taronja, el problema és la manca de previsió de l’Ajuntament, que fa temps que hauria d’haver fet el concurs per cobrir aquestes places i evitar un buit entre els comandaments.

Des del govern expliquen que s’ha iniciat el procés per incorporar un inspector, un sergent, cinc nous agents i un caporal. També asseguren que a la ciutat hi ha 1,56 agents per cada mil gavanencs, una xifra per sobre de la mitjana del país.