La pandèmia ha cancel·lat moltes de les activitats que feien les persones grans, un dels col·lectius més vulnerables. Foto: Aj. de Castelldefels

La pandèmia ha provocat que persones grans que són autònomes i vivien a casa seva hagin quedat aïllades. Això pot ser perillós per la seva salut, tant física com mental. Per això, l’Ajuntament de Castelldefels demana als ciutadans que col·laborin amb les institucions per detectar aquests casos i alertar al consistori.

Aquesta tasca vol evitar que les persones grans siguin encara més vulnerables. El problema pot afectar a homes i dones que no tinguin a prop una xarxa familiar o d’amistats amb qui pugui mantenir el contacte. A més, el coronavirus ha tancat molts dels espais on aquesta gent es trobava, com esplais i casals de gent gran, complicant encara més les seves relacions socials.

NINGÚ SOL A L’HOSPITAL
L’Hospital de Viladecans permetrà que els pacients que estiguin ingressats durant les festes puguin rebre visites els dies assenyalats. Així doncs, la direcció ha autoritzat que cada pacient rebi la visita d’una persona els dies de Nadal i Sant Esteve. El familiar o visitant haurà de ser la mateixa persona els dos dies i necessitarà un full d’autorització que haurà d’entregar a la recepció de l’hospital.

La direcció del centre ha pres aquesta decisió perquè és “conscient de la importància emocional de les festes de Nadal”. Però alerten que els visitants hauran de seguir unes normes per garantir la salut i la seguretat dels pacients. A més, per no saturar les plantes s’informarà de l’horari de visites a la persona en qüestió.

A més, caldrà que els visitants portin mascareta i mantinguin la distància en tot moment, a més de desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic amb freqüència. Tampoc podrà ser una persona que hagi tingut contacte previ amb persones que siguin positius de Covid o sospitosos i no podran anar a fer la visita si tenen símptomes els dies previs.