La bandera vermella que prohibeix el bany a la platja de la Pineda de Castelldefels. Foto: Ajuntament de Castelldefels

L’Ajuntament de Castelldefels ha hagut d’hissar la bandera vermella a la platja de la Pineda aquest dijous 17 de setembre perquè, tal com temien les entitats ecologistes, les aigües fecals han acabat arribant al mar a la zona de la plaça de les Palmeres. Aquest nou vessament el va provocar el trencament que es va produir ahir a la canonada que porta les aigües residuals de Castelldefels a la depuradora de Gavà-Viladecans.

El trencament del tub es va produir entre el camí de la Pava i el camí de la Pineda, al terme municipal de Gavà, pocs metres més endavant d’on s’havien substituït dos altres tubs ara fa un any. L’AMB va explicar que ahir a primera hora ja havia localitzat el punt on s’havia produït el trencament i que estava treballant per arreglar-ho.

El problema és que el tub, per la seva dimensió i el pendent que té, estava ple de líquid que calia treure. Des de dimarts a la tarda, una quinzena de camions cisterna estaven xuclant tot el líquid per portar-lo directament a la depuradora, però una part va acabar vessant a la corredora mestra, cosa que provoca que l’aigua contaminada baixi cap a la platja i arribi al mar, on desemboca a la plaça de les Palmeres.

L’Ajuntament de Castelldefels reconeix que dimecres 16 a la matinada ja hi va haver alguns vessaments d’aigües fecals, cosa que va obligar a prohibir el bany a la zona i a hissar la bandera vermella. Una bandera que avui s’ha mantingut a la platja per precaució. Tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua continuen analitzant l’aigua per comprovar-ne la qualitat.