Una de les pancartes penjades per Salvem l’Olla del Rei per reclamar la fi dels vessaments. Foto: Twitter (@OlladelRei)

El govern de Castelldefels, liderat per Maria Miranda, ha decidit que aquest 2021 no presentarà la platja de la Pineda al guardó Bandera Blava, un reconeixement a la qualitat mediambiental del litoral. L’entitat que entrega aquest distintiu té en compte diversos elements, entre els quals la qualitat de l’aigua.

Des del consistori expliquen que el motiu són els possibles vessaments que hi pot haver a la zona si es torna a trencar algun dels tubs de la xarxa de sanejament de la ciutat. De fet, aquest any ha calgut hissar la bandera vermella i prohibir el bany a la platja en diverses ocasions per l’arribada d’aigües fecals procedents de la corredora mestra, que els havia recollit després que es trenqués el clavegueram en diversos punts.

L’Ajuntament de Castelldefels assegura que totes les platges del municipi compleixen amb els requisits per obtenir el guardó, les platges de Lluminetes i Baixador sí que es presentaran al guardó, però reconeixen que no es pot garantir la qualitat de l’aigua a la Pineda si hi ha un nou vessament.