El metge va ser agredit al CUAP Castell de Castelldefels el passat 30 d’agost. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Castelldefels ha anunciat que farà d’acusació particular en el cas de l’agressió que va patir un metge del CAP Castell de la ciutat. Els fets van passar el passat 30 d’agost, quan l’acompanyant d’un malalt va empènyer i va donar un cop a la cara a un dels metges del Centre d’Urgències i Atenció Primària.

Segons va explicar el mateix metge en un vídeo avançat pel digital ‘El Món’, el jove el va agredir després que li demanés que es posés una mascareta perquè no en duia. L’agressor, que ja ha estat identificat per la Policia Local de Castelldefels, acompanyava el seu pare, que va donar positiu per coronavirus. De fet, el metge va sortir a la sala d’espera per informar els familiars que havien de traslladar el pacient a un hospital per la gravetat de la seva situació.

Llavors, en veure que l’home no portava mascareta, el metge li va demanar que se’n posés una perquè estava en un lloc de risc, al voltant d’altres persones amb poca distància i era una persona que havia estat en contacte amb un positiu. Segons el metge, era el segon cop que li demanava al fill del pacient que es posés una mascareta i li va recriminar la seva conducta, moment en què l’home el va agredir.

Jordi Maresma, alcalde accidental de Castelldefels, diu que “l’Ajuntament rebutja i condemna qualsevol mena d’agressió” i afirma que estan al costat del personal sanitari. Per això ha anunciat que l’Ajuntament exercirà el paper d’acusació particular en aquest cas. Els Mossos d’Esquadra ja han instruït les diligències per un presumpte delicte de lesions després que el metge els presentés la denúncia dels fets.