Castelldefels demana que només se surti de casa per fer activitats imprescindibles. Foto: Ajuntament

L’augment de casos positius de coronavirus a Castelldefels ha fet saltar les alarmes. Si a principis de juliol la situació estava controlada i la xifra de nous contagis no superava la desena a la setmana, del 20 al 24 de juliol els registres es van disparar i es van detectar 52 nous contagiats per la Covid-19. Segons els càlculs de l’Ajuntament, això representa que en només cinc dies s’han registrat tres de cada quatre contagis que s’han produït a la ciutat durant el mes de juliol.

Davant d’aquesta situació, el Consell Assessor municipal ha pres la decisió de demanar al Procicat que Castelldefels passi a formar part de la llista de municipis de l’àrea metropolitana que tenen restriccions a la mobilitat i a les activitats de lleure. Es tracta de poblacions com El Prat, Viladecans, l’Hospitalet o Cornellà, on aquesta mesura està en vigor des de mitjans de juliol davant els rebrots detectats.

CONSCIÈNCIA CIUTADANA
Des de l’Ajuntament de Castelldefels es torna a fer una crida als veïns i veïnes perquè respectin i segueixin escrupolosament les normes de seguretat establertes pel Departament de Salut per evitar contagis i rebrots. Per això reclamen que es redueixi “el màxim possible l’activitat social” i només es facin els desplaçaments imprescindibles que queden recollits en les recomanacions del Govern.

El consistori també ha exigit a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que augmenti el transport públic, bàsicament autobusos, perquè els usuaris i usuàries que l’han de fer servir puguin evitar aglomeracions i puguin mantenir les normes de distanciament i seguretat. També ha reclamat a la Generalitat que incrementi els efectius de Mossos d’Esquadra desplegats a la ciutat per poder fer una vigilància i control de les mesures per evitar la proliferació del coronavirus.