Els agents podran veure el flux de trànsit i de vianants en temps real. Foto: Ajuntament

La Policia Local de Castelldefels controlarà a temps real el trànsit de la ciutat i el flux de persones als carrers del municipi. Ho farà gràcies a una eina tecnològica creada per una empresa local ubicada a l’Agència Espacial Europea que hi ha al campus de la UPC. Es tracta d’una taula on es reprodueix la ciutat en tres dimensions i on poden veure dades geoespacials. Però també s’hi poden reproduir qualsevol altre tipus de dades, que es converteixen en imatges a temps real a l’instant.

Això permet saber al moment el trànsit que hi ha a cada carrer del municipi, el flux de vianants que circulen pels diferents carrers i qualsevol incidència que s’hi pugui produir. D’aquesta manera, la Policia Local pot saber si hi ha algun accident o alguna aglomeració que posi en risc els ciutadans per no poder complir amb les distàncies mínimes i les mesures d’higiene i seguretat.

Per tenir les dades tan actualitzades com sigui possible, l’empresa que ha creat aquest sistema, Tinkerers Lab, instal·larà sensors per diferents punts del municipi per calcular la quantitat de gent que circula pels carrers. També n’hi haurà uns que aniran en un quad que recorrerà el passeig marítim per tal de saber quanta gent hi ha a la platja. Des de la Policia Local asseguren que així podran “reaccionar de forma més ràpida i eficaç” amb l’objectiu de “reduir delictes, accidents i totes aquelles conductes que generen inseguretat o problemes de convivència”.

De fet, des del cos afirmen que, amb aquest sistema, també millorarà la coordinació amb la resta de cossos de seguretat. Des de l’Ajuntament també expliquen que, a la llarga, es poden controlar zones sensibles i detectar els punts on es cometen més delictes, fins al nivell que, a partir de “patrons de comportament” es podrien preveure casos de vandalisme o atracaments.