Els partits de Castelldefels fan balanç i expliquen les seves propostes electorals. Línia Mar ha ofert a ERC, Ciutadans i Junts per Castelldefels aparèixer en aquest espai, però no ha obtingut resposta abans del tancament de l’edició impresa.

 

Manuel Reyes (PP)

“El multigovern ha estat tot el temps
barallant-se pel poder i per repartir-se l’alcaldia”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Ha estat clarament un temps perdut. S’ha malgastat una gran oportunitat perquè la ciutat avancés. El multigovern ha estat tot el temps barallant-se pel poder, per repartir-se l’alcaldia, i no ha escoltat les demandes dels veïns. Per tant, la nota seria molt negativa.

Si el maig governés, quina seria la primera decisió que creu que s’hauria de prendre?
Crearia un pla de feina local per als 2.700 aturats. Retornaria el doble sentit a l’avinguda Pineda evitant la despesa d’1,5 milions de la passarel·la que vol fer el govern actual. Lluitaria per salvar l’entorn del Castell. Posarem en marxa el tercer ambulatori, el pla d’aparcaments i el centre de dia de la gent gran.

Aturaria el projecte d’urbanització de la zona del Castell?
Buscaria solucions per evitar el dany mediambiental que s’està fent. Hi ha marge de maniobra per evitar construir els quatre edificis pendents i podem trobar alternatives per construir-los en altres espais municipals que estan desaprofitats. Encara podem salvar l’entorn si ens hi posem a temps.

Si Vox entra al Ple, estaria disposat a pactar-hi per aconseguir l’alcaldia?
El que mai no faré serà el que han fet el PSC i Podemos de pactar a tota costa amb qui sigui, renegant dels seus principis i traint als seus votants, per repartir-se l’alcaldia. Nosaltres estem disposats a parlar de propostes i persones.

 

Candela López (Movem)

“Hem transformat la ciutat: avui tenim una ciutat
més justa, sostenible, feminista i innovadora”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Li posaria un notable. Vam passar de tenir un govern del PP en minoria, sense capacitat de millorar Castelldefels, a un govern progressista que ha treballat per transformar la ciutat. Avui podem dir que Castelldefels és una ciutat més justa, sostenible, feminista i innovadora.

S’ha gestionat correctament el projecte d’urbanització de la zona del Castell?
Ha faltat més comunicació i informació. Molts desconeixen que es tracta d’una iniciativa privada, que tot i no agradar-nos des del principi, l’Ajuntament no tenia capacitat d’aturar. L’única alternativa era expropiar els terrenys i indemnitzar el propietari amb una suma de diners inassumible.

Ha funcionat la coalició de govern, amb tants partits i tan diferents?
L’època de les majories absolutes i els governs monocolors ja s’ha acabat. Si no haguéssim apostat pel diàleg i l’acord, avui no tindríem un nou servei de neteja millorat i públic o la renovació dels nostres equipaments, com el Poliesportiu de Can Roca.

La repetiran si torna a ser necessària després del maig?
Primer ens hem de mobilitzar el 26 de maig perquè Castelldefels tingui un govern que representi la ciutat progressista i tolerant que som. Si ho aconseguim, nosaltres garantirem que no hi hagi en cap cas un govern de la dreta i la ultradreta.

 

Isabel Cabello (SOM)

“Hem de continuar prioritzant el benestar de les persones
abans que les grans actuacions per sortir a la foto”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Un 7, acceptable però millorable. Hem de continuar prioritzant el benestar de les persones abans que les grans actuacions que es fan per sortir a la foto.

S’ha gestionat correctament el projecte d’urbanització de la zona del Castell?
Amb les decisions que es van prendre fa molts anys, no quedava més remei que aprovar la llicència perquè si no s’hagués comès delicte de prevaricació. Una altra cosa és si es va gestionar bé en el passat, que crec que no. També s’ha fet malament la comunicació a la ciutadania del projecte i
del perquè de les decisions que s’han hagut de prendre.

Repetiran la coalició?
Si totes les nostres propostes es tenen en compte i s’incorporen al PAM perquè es realitzin, repetiríem la coalició. Les propostes que portem al nostre programa són totes realitzables. No hem fet promeses buides ni electoralistes. Tot el que proposem es pot dur a terme.