Un agent de la Policia Local patrullant per la ciutat. Foto: Ajuntament de Gavà

El nombre de delictes va créixer un 20% en comparació amb les mateixes xifres de l’any passat un cop es va acabar el confinament més estricte a la ciutat. Ho va explicar l’alcaldessa Raquel Sánchez durant la Junta Local de Seguretat que es va celebrar a principis de mes. Segons les dades exposades a la reunió, els furts són el tipus de delictes més nombrós, però els que han tingut una pitjor evolució amb un increment més important són els robatoris a vehicles i domicilis.

L’alcaldessa va voler treure ferro a la situació dient que “el repunt dels fets delictius després del confinament és un fenomen generalitzat”, però també va admetre que cal “estar preparats i intensificar les accions” per “combatre la percepció d’inseguretat”. Tanmateix, Sánchez també va reconèixer que s’ha de ser “especialment sensibles i eficaços davant d’uns mesos complicats pels efectes socials i econòmics derivats de la pandèmia”.

Per millorar la seguretat a l’espai públic, els diferents cossos de seguretat van decidir algunes prioritats a l’hora de preparar les actuacions policials. En aquest sentit, es reforçarà la vigilància als barris Centre, Ca n’Espinós i en zones com la Rambla, els carrers Clara Campoamor i Montserrat Roig o als parcs i zones més transitades.

Tal com estan fent altres alcaldes del PSC de la comarca, Sánchez també va entonar el discurs contra les ocupacions. L’alcaldessa va assegurar que el tenen “molt localitzat” i que l’intentaran “solucionar” de manera “efectiva” amb l’ajuda dels Mossos d’Esquadra.