Els cribratges massius que està fent Salut a Castelldefels, Gavà, Viladecans i El Prat volen tallar la transmissió comunitària. Foto: Anna Berga / ACN

Castelldefels era l’únic municipi del Delta on Salut encara no havia anunciat que faria cribratges massius per detectar asimptomàtics i tallar la transmissió comunitària del coronavirus. Demà, 3 de desembre, la Generalitat ha anunciat que es posaran en marxa els tests massius a totes aquelles persones que no presentin símptomes de tenir la Covid.

Les proves es faran al Casal de la Cultura, al carrer del Bisbe Urquinaona, número 25. Aquest punt estarà obert de dilluns a divendres de 12 del migdia a 8 del vespre i els dissabtes, de vuit del matí a vuit del vespre.

Aquí s’han de fer les proves les persones majors de 16 anys que no presentin símptomes, ja que l’objectiu és detectar asimptomàtics. Si es tenen símptomes o és contacte d’un positiu, la persona s’ha de dirigir al seu CAP o al centre on els sanitaris l’indiquin.

El cribratge massiu de Castelldefels se suma als que es van posar en marxa a Gavà, Viladecans i El Prat, on des de dilluns s’han posat en marxa diferents punts per fer proves i detectar asimptomàtics. Per fer-se la prova no cal demanar cita, només s’ha d’anar fins al lloc on es fa la prova amb la targeta sanitària i en un quart d’hora s’obtenen els resultats dels tests d’antígens.