Tamara Carrasco encapçalant una manifestació per donar-li suport que es va fer a Viladecans. Foto: Àlex Recolons / ACN

Aquest dilluns comença la vista oral del judici contra l’activista de Viladecans Tamara Carrasco. S’enfronta a una petició de pena de set mesos de presó perquè la Fiscalia considera que va cometre un delicte d’incitació a desordres públics. Tal com recull l’ACN, el ministeri públic creu que Carrasco va ser l’activista que va enviar un missatge de veu a través de WhatsApp a través del qual “impartia directrius per accions reivindicatives dels CDR durant la Setmana Santa del 2018”.

La Fiscalia diu que el missatge constitueix un delicte de distribució o difusió pública d’una consigna que incita a la comissió d’un delicte de desordres públics i posa d’exemple els fets que van passar la nit del 26 al 27 de març del 2018, uns actes que considera que van “pertorbar la convivència”.

Tamara Carrasco va ser detinguda l’abril del 2018, pocs dies després dels fets, i va ser traslladada a l’Audiència Nacional acusada de rebel·lió i terrorisme. Aquestes acusacions van caure pocs mesos després i el magistrat Diego de Egea va enviar el cas als jutjats catalans rebaixant l’acusació a desordres públics. Així i tot, de Egea no va retirar la mesura cautelar que havia imposat a Carrasco, que no podia sortir de Viladecans.

Aquesta mesura es va mantenir durant més d’un any, mentre el seu cas circulava pels tribunals catalans sense que cap jutge se’n volgués fer càrrec. Finalment, l’Audiència de Barcelona va decidir que assumís el cas el jutjat número 24 de Barcelona en comptes del jutjat de Gavà. Aquest mateix tribunal va aixecar la mesura cautelar que impedia que Tamara Carrasco sortís lliurement de Viladecans.