Foto: Pexels

Les paraules en anglès per denominar hàbits que potser hem fet tota la vida estan de moda. Un d’aquests conceptes és el batch cooking, que consisteix a cuinar en una tarda (normalment, la de dissabte o diumenge) els dinars de tota la setmana. És a dir, preparar tàpers… o n’hauríem de dir carmanyoles? Tingui el nom que tingui, el cas és que aquesta pràctica és molt útil a l’hora d’organitzar-nos la setmana i evita que ens hàgim de preguntar cada dia què menjarem. A més, ens fa més fàcil seguir una dieta sana: si ja tenim el dinar preparat, no acabarem menjant qualsevol cosa quan tinguem pressa.

Per acostumar-nos al batch cooking, hem de saber planificar. Podem aprofitar els divendres al vespre o els dissabtes al matí, per exemple, per decidir els menús de la setmana. Un cop els tinguem apuntats, hem de tenir en compte què necessitem i què tenim a casa, per fer una llista de la compra adequada. A l’hora de cuinar, hem de fer més quantitat que normalment, així podrem congelar les racions i tenir-les per a més endavant. També haurem d’aprofitar bé els recursos de la nostra cuina, fent servir els diversos focs i el forn alhora per acabar abans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram